Wywiady

Nie mamy się czego wstydzić już od dawna. Wywiad z Bartkiem Królikiem

Rozmowa z Bartkiem Królikiem – polskim wokalistą, kompozytorem, producentem muzycznym, aranżerem, basistą i…

Dyrygować kuchnią

Agata Wojda, szefowa kuchni restaturacji Opasły Tom przy ulicy Foskal w Warszawie, opowiada…

„Jeśli oddajesz temu miastu więcej niż chyba możesz…” – wywiad z Miuoshem

Miłosz „Miuosh” Borycki od początku swojej działalności muzycznej mocno związany jest z rodzinnymi…

Irish Contemporary Music – Interview with Enda Bates

O różnorodności współczesnej muzyki irlandzkiej, o wolności wyboru oraz roli muzyki tradycyjnej i…

Marcin Suszycki – "Kątem oka". Anatomia dyrygenta (cz.5).

Prezentujemy cykl pod tytułem Anatomia dyrygenta poświęcony dyrygenckiej fizyczności. Takiej, która często wykracza…

Wesprzyj nas
Warto zajrzeć