Wywiady

Dyrygować kuchnią

Agata Wojda, szefowa kuchni restaturacji Opasły Tom przy ulicy Foskal w Warszawie, opowiada…

„Jeśli oddajesz temu miastu więcej niż chyba możesz…” – wywiad z Miuoshem

Miłosz „Miuosh” Borycki od początku swojej działalności muzycznej mocno związany jest z rodzinnymi…

Irish Contemporary Music – Interview with Enda Bates

O różnorodności współczesnej muzyki irlandzkiej, o wolności wyboru oraz roli muzyki tradycyjnej i…

Marcin Suszycki – "Kątem oka". Anatomia dyrygenta (cz.5).

Prezentujemy cykl pod tytułem Anatomia dyrygenta poświęcony dyrygenckiej fizyczności. Takiej, która często wykracza…

„Muzyka to podstępna bestia, która z ukrycia steruje emocjami" – wywiad z Lidią Zielińską

Profesor Lidia Zielińska to niezwykle oryginalna postać polskiego środowiska kompozytorskiego. W rozmowie z…

Wesprzyj nas
Warto zajrzeć